Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift

Uppsala stift satsar på barn och ungdom

Uppsala stift gör en satsning på barn och ungdom genom att kraftigt subventionera priserna på bland annat konfirmationsverksamhet från och med 1 januari 2016.

Till exempel så betalar man endast 250 kronor per dygn på vår stiftsgård i Undersvik om man är barn eller ungdom (upp till och med 17 år).

Det gäller för alla Uppsala stifts församlingar samt Svenska Kyrkans Unga i stiftet.

Det var stiftsfullmäktige som vid sitt novembersammanträde beslutade om att det i budgeten för 2016 ska finnas en stor satsning på barn och ungdomar.

I budgeten skrivs att arrangemang med barn och unga som målgrupp erbjuds till ett rejält subventionerat pris. Det handlar om barn och ungas deltagande vid såväl familjeläger som vid konfirmandläger och andra aktiviteter och ska gälla oavsett om det är stiftet eller församlingar som är arrangörer.