Foto: Thron Ullberg/Hans-Åke Grinde

Vinternumret av Hela livet! ute i hushållen nu

Fredag 4 december kom 4:e numret 2015 ut av vår församlingstidning Hela livet!

Den ligger som alltid som bilaga i magasinet amos som delas ut till samtliga hushåll i våra fyra församlingar.

Hela livet! kommer ut fyra gånger per år och innehåller lokalt producerade artiklar och bilder, information om kommande gudstjänster och evenemang i kyrkan, något om vad som hänt och oftast även ett korsord.

Magasinet amos är en rikstidning med mycket att läsa:

PORTRÄTTET: KARIN ADELSKÖLD ”Hjälp alltid den som saknar röst.” Uppväxten i alternativfamiljen gav Karin Adelsköld grundregeln för livet. Vi möter en programledare som predikar humor, står upp för nykterhet och fortfarande slickar såren efter åren som mobbad.  

SPECIAL: LÄGE ATT GE När katastrofen inträffat öppnar vi hjärta och plånbok. Vissa gånger mer än andra. Varför? Var, när och hur mobiliseras godheten som mest? Amos berättar om hjälpsamhet från historiens Vita bussar till dagens rosa västar.  

KRUBBA 2.0 En mamma, en pappa och ett nyfött barn. Familjen i krubban har varit fixeringsbild för utsatthet och hopp i tvåtusen år. Lika tidlös som tidsbunden. Vilka ser vi i krubban 2015?  

DIKTATUREN THAILAND Tiotusentals svenskar reser till Thailand över jul och nyår. För värme, avkoppling och harmoni. Men bakom paradisbilden finns en verklighet som stavas militärjunta och buddhistisk teokrati. Mattias Sköld, aktuell med en ny bok om diktaturen Thailand, skriver speciellt för Amos.  

MANDELNS ABC Från Mariasymbol till hälsotrend. En guide till julens mest exklusiva nöt.  

EN DAG SOM JULMORSA Det är julaftons morgon. Du vaknar och inser att något är annorlunda. Under natten har du förvandlats till mamma och har plötsligt tusen saker att ordna. En artikel om alla mödrar och morsor som år efter år ser till att det blir jul på riktigt.  

Bläddertidning Hela livet! 

I vår egen tidning Hela livet! kan du läsa om Nasren-Taan, en ung mamma som flytt krigets Syrien med sin man och sina barn. Vi får en liten inblick i deras flykt och brokiga väg till asylboendet i Ångsta.

Julklappstips från Brunnen och inbjudningar till såväl julkören, julmarknaden som till julfirande i Heliga Ljusets kyrka.

Som vanligt hittar du också gudstjänstplanerna för alla våra kyrkor, kyrkoherdens ord, korsord och annat smått och gott.