Stiftsprojekt representerar Sverige i EU

Nyhet Publicerad Ändrad

Lunds stift representerar Sverige vid en stor EU-konferens i Bryssel i nästa vecka. Detta för att berätta om vårt projekt att hjälpa dem som står längst ifrån arbetsmarknaden.

2015-11-11

Det är Johannes Jörgensen, projektledare för ESF-projektet vid stiftskansliet i Lund, som har fått det ärofyllda uppdraget tillsammans med Stefan Andersson, Jonathan Andersson och Monica Clausen från Allt Möjligt verkstaden i Broby.  

Arrangör är EAPN som står för the European Anti-Poverty Network tillsammans med EU:s nuvarande ordförandeland. EAPN är en organisation bestående av idéburna organisationer från hela unionen. På uppdrag av unionen ska man bevaka sociala frågor.  

En gång om året arrangeras konferensen ”Consultation of People Experiencing Poverty”. Det unika är att man bjuder in människor att tala som har egen erfarenhet av fattigdom.   

‒ Konferensen är en fantastisk möjlighet att ta tempen på EU genom att träffa människor som lever i utsatthet i hela EU, exempelvis från krisens Grekland. I princip alla EU-länder brukar vara representerade, säger Johannes Jörgensen.    
I år är den övergripande frågan som ska diskuteras en rimlig social standard för alla EU-medborgare.

Den svenska delegationen ska nu sammanställa en utställning om bland annat Allt Möjligt-verkstaden och det ESF-projekt som Lunds stift är huvudman för. Konferensen äger rum i Bryssel den 19-20 november.  

Läs mer om EAPN här.

Läs mer om ESF-projeketet om utsatta här.