En hjärtformad ljusstake.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Samtal, hjälp och stöd

När livet inte håller ihop längre, när krisen och sorgen drabbar och du behöver någon att prata med kan du kontakta oss . I Svenska kyrkan finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan och det kostar ingenting.

Behöver du någon att prata med? Någon som hinner lyssna?  Det spelar ingen roll vem du är eller vad du tror på. Samtalen kan handla om precis vad som helst. Det kan handla om dina funderingar om livet, din livssituation, tro eller tankar om framtiden. Här kan du få prata med en diakon eller präst med tystnadsplikt utan att några journaler förs. Samtalen är kostnadsfria. Om du akut behöver någon att prata med på kvällen eller natten kan du ringa till Jourhavande präst.

Hembesök

För den som vill ha samtal tar diakonen och prästerna gärna emot besök, eller gör hembesök.

Petra, tel. 750 87, är diakon, 
Håkan tel. 750 81 och Måns 75082 är präster i församlingen.

är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen. Genom diakonin vill vi finnas till för varje människa, oavsett vem du är eller vad du tror på och med respekt möta människor i utsatta situationer. Diakonin vill också skapa mötesplatser, både enskilt och i grupp, som hjälper människor att hitta mening i livet och motverka utanförskap och tristess.

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. I en sorgegrupp träffas människor som alla har förlorat en närstående. Gruppen leds av vår diakon och en medarbetare. Här kan du dela med dig av tankar och känslor till andra som är i samma situation och som förstår vad det handlar om. 

Gruppen träffas ett bestämt antal gånger. 

Det kan vara betydelsefullt att träffa andra som är i samma situation och se att man inte är ensam.
Kanske kan man lära av varandras erfarenheter och hitta strategier för att hantera vardagen och den frustration som sjukdomen för med sig.
Om du vill vara med är du varmt välkommen. Vi träffas på Germundsgården, tisdagar kl.10-12. Vid varje träff bjuds det på kaffe och smörgås (kostnadsfritt).
Upplysningar och anmälan till Petra Johansson, diakon med Silviadiplomering.

Tel. 0433-750 87

består av ideella medarbetare som hjälper till med samtal och praktiskt arbete i kontakter med äldre och sjuka. Gruppen tar gärna mot fler intresserade. 

Här kan du meddela oss att du vill ha en tid för samtal

Boka samtal