Pernilla Gudmundsson
Foto: Maria Lundström

”Högst aktuella frågor lyftes på biskopsvisitationen”

Nyhet Publicerad Ändrad

Pernilla Gudmundsson är sedan början av hösten kommunikatör i Kävlinge pastorat. Därmed är det också första gången hon deltar i en biskopsvisitation.

2015-10-27

‒ Eftersom det är kort tid sedan jag började arbeta i kyrkan är det mycket som är nytt för mig. Det är här är min första visitation. Jag tycker det är positivt att biskop Johan kommer på besök till vår församling för att träffa oss personligen. Det är viktigt att det finns en dialog och att vi får möjlighet att berätta vad som är väsentligt för oss.

Dina intryck från den första dagen då alla i kontraktet var samlade?

‒ Programmet var en bra mix. Jag uppskattar att biskop Johan intervjuades av lokal journalist. Det var ett jättebra sätt att få höra mer om hans bakgrund, vägen till biskopsämbetet och veta mer om hur han tänker.

‒ Teater Lazzis minisåpa lockade till skratt och var mitt i prick även om det var tillspetsat. Det var samtidigt högst aktuella frågor som lyftes och som vi diskuterar till vardags. Ska vi fortsätta att göra som vi alltid gjort eller ska vi tänka nytt?

‒ Det var också intressant att få se församlingarna i kontraktet visa upp sina olika profiler och berätta  hur de jobbar.

Utmaningar där du står?

‒ Vi har en stor andel barn, unga och äldre som vi träffar. Hur når vi 30-50-åringarna? Hur får vi mellangenerationen att komma till kyrkan? Det hör till mitt uppdrag att kommunicera det kyrkan gör och kan erbjuda till denna målgrupp som vi har svårt att nå.  Det vi har att tampas med är att det finns ett sådant stort utbud idag som vi konkurrerar med, konstaterar Pernilla Gudmundsson.

Maria Lundström