Info & dokument

Flera olika utgåvor av Församlingsbladet.

Församlingsblad

Vi ger ut ett församlingsblad tillsammans med Nora församling i Tärnsjö, Västerlövsta pastorat och Östervåla-Harbo pastorat. I församlingstidningen hittar du bland annat information om kommande händelser, reportage, betraktelser, kalendarium och korsord.

Ett collage med bilder från församlingslivet.

Församlingsinstruktion

En församlingsinstruktion är ett dokument med en samling riktlinjer för anställda och förtroendevalda. År 2020 antogs vår senaste församlingsinstruktion. Den går att ladda ner här på hemsidan.

Ska Vittinge slås ihop med andra församlingar?

År 2014 föreslog Uppsala stift att församlingarna i Heby kommun skulle slås ihop till en eller två större enheter. Efter påtryckningar från församlingarna beslutade stiftsstyrelsen att det för tillfället inte blir någon sammanslagning. Däremot samarbetar vi i Vittinge med Västerlövsta pastorat, Nora församling och Östervåla-Harbo pastorat, för att få ut mesta möjliga av våra sammanlagda resurser och ge er församlingsbor bästa tänkbara service.

Kyrkoantikvarisk ersättning (KAE)

Vår kyrka med tillhörande mark och byggnader är kulturhistoriskt värdefull. Det är i allmänhetens intresse att den bevaras och tas omhand. Därför ställs höga krav på reparationer, vård, underhåll och förändringar. Sedan år 2000 får Svenska kyrkan statlig ersättning för vården av kyrkliga byggnader, miljöer och inventarier. På den här sidan kan du se vad Vittinge församling fått KAE för.

Personuppgifter och integritet

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Tillgänglighet på webbplatsen

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda vår hemsida. Svenska kyrkan har en tillgänglighetsredogörelse som även vi strävar efter att följa lokalt. Där kan du läsa om hur vi lever upp till lagkraven om tillgänglig digital service.