Våra förtroendevalda

Svenska kyrkan styrs av förtroendevalda. Vanliga församlingsbor som brinner för sin kyrka och församling. Som på sin fritid tar ansvar för kyrkans framtid. Människor som har fått förtroende att vara med och leda kyrkan.

Pastoratets högsta beslutande organ är kyrkofullmäktige. Kyrkofullmäktiges ledamöter väljs vid kyrkovalet som hålls i september vart fjärde år (året innan riksdagsvalet). Alla som är medlemmar i Svenska kyrkan och har fyllt 16 år på valdagen har rösträtt. I kyrkofullmäktige 2022-2025 finns följande nomineringsgrupper representerade:

Levande kyrka i Hyltebruks pastorat fick 51,16 % av rösterna. Representanter är Anna Roos, Bengt-Göran Kjeller, Katarina Åkesson, Maria Bertilsson, Hans Andersson, Carola Håkansson och Jan-Erik Larsson. Ersättare: Karin Westergren, Karina Johansson, Ola Skoogh och Björn Berggren.

Arbetarepartiet - Socialdemokraterna fick 23,98 % av rösterna. Representanter är Ingemar Lund, Kristina Johansson, Ove Gustafsson och Susann Ehde Larson. Ersättare: Kjell Larson och Silva Hafström.

Gemensam framtid i Hyltebruks pastorat fick 17,27 % av rösterna och representeras av Maj-Britt Lillieberg, Anders Bertilson och Birgitta Åkesson. Erstättare: Brigitta Boldt och Kjell Larsson.

Sverigedemokraterna fick 7,59% av rösterna och representeras av Kerstin Alxén och ersättare är Jessica Nordström och en vakant .

Kyrkofullmäktige utser kyrkorådet, som är pastoratets styrelse eller "regering".

Efter nomineringsmöten i varje församling utser kyrkofullmäktige även ett församlingsråd till respektive församling. Deras uppgift är att ta lite extra ansvar för gudstjänstlivet och annan verksamhet i sin församling.

    Kyrkofullmäktiges, kyrko- och församlingsrådens ordförande:

  • Anna Roos

    Hyltebruks pastorat

    Kyrkofullmäktiges ordförande