Foto: Sara Eidevald

Välkommen till Hällabrottets kyrka – din kyrka i vardagen!

Nyhet Publicerad Ändrad

I centrala Hällabrottet - rödmålad med den karaktäristiska tjärade klockstapeln strax intill, inbjuder Hällabrottets kyrka till gudstjänst och verksamhet för både stora och små.

Här erbjuds ett regelbundet gudstjänstliv och en livlig barnverksamhet. På tisdagar är det öppet hus, en populär mötesplats för alla från 0-100 år.
– Vi erbjuder allt från skapande verksamhet, körsång, andakter, till lek och gemenskap, berättar fritidsledare Helén Wedén Gustafsson.

Verksamheten utgår från alla som vill delta och man planerar terminens aktiviteter och arrangemang tillsammans. En gång i månaden bjuds det på sopplunch och på tisdagar och torsdagar intas kyrkans lokaler av ”Kyrkans unga”.
– Livet är fullt av saker som väntar på att bli upptäckta. Och vi har något alldeles speciellt som vi vill dela med oss av: att du alltid är älskad precis som den du är! Vi vill att Kyrkans unga ska vara en plats där alla känner sig välkomna. Här finns plats för både skratt och allvar, lek och samtal, säger Helén.  Alla barn från förskoleklass och uppåt är välkomna att delta i kyrkans grupper. Exempel på vad man hittar på är pyssel, lekar - både ute och inne, bakning, bowling, sång och musik. Förutom grupperna varje vecka inbjuds också till ”öppet hus” under höst och sportlov.
– Vi gör även roliga bussutflykter och arrangerar övernattningar och läger, berättar Helén. Här finns också en barnkör som gärna sjunger på familjegudstjänsterna som firas några gånger per termin. Likaså arrangeras ”storsjung” i samarbete med Hällabrottets förskolor.
– Tillsammans sjunger vi så taket lyfter, en härlig stund med musik och rörelse för både barn och förskolepersonal, berättar Helén.

För skolelever erbjuds också olika vandringar kring jul och påsk.
- I många århundraden har kyrkan haft en central roll i samhället och mycket av bakgrunden till våra traditioner och vår historia kan vi hitta här. Denna kunskap vill vi gärna förmedla och därför har vi tagit fram Skolkyrkan där vi berättar vi om kyrkans historia och lära på ett spännande och illustrativt sätt, anpassat efter olika åldersgrupper och teman. Så visst är Hällabrottets kyrka ytterst ”levande”. En kyrka mitt i vardagen för alla hällabrottsbor och andra som har vägarna förbi – välkommen!