Foto: Kyrkocd3

Retreatdag i Advent

Lördag den 26 november Tema: Väntan och längtan

Advent

Adventstiden förknippas med väntan, förberedelse och längtan. Detta tar vi tillvara på vid denna dag i stillhet.

Advent betyder ankomst, den som skall komma är förstås Jesus.

Väntan och längtan

Att vara människa är att vänta och längta.

Det är längtan som ger oss motivation att ta nya steg i livet, det är längtan som ger hopp om att vår tillvaro har något gott att erbjuda.

All vår längtan har inte ett djup och fundamental betydelse, men att fråga sig själv ”Vad längtar jag efter här i livet?” kan ge vägledning.

Det vi djupast längtar efter är Gud!

Denna längtan är medfödd och den går utöver det som världen kan ge.

”Vårt hjärta är oroligt till dess det finner ro i Gud”
Kyrkofadern Agustinus 300-talet.

Som hjorten längtar till bäckens vatten, så längtar jag till dig, o Gud. Jag törstar efter Gud, efter den levande Guden. När får jag komma, när får jag träda fram inför Gud?

Psaltaren 42:2-3

Gud vill på alla sätt möta oss i vår längtan.

Genom att Jesus föddes här på jorden blev också Gud människa, vår väntan är över.
Att lära känna Jesus Kristus och vad han gjort för oss människor ger ett svar på vår längtan.

Anmälan gör du här nedan eller till pastorsexpeditionen 0270-42 65 00
(måndag-torsdag kl. 10.00-12.00) max antal deltagare är 20 personer Kostnad 100 kronor, inklusive lunch samt för- och eftermiddagskaffe och en gåva.

Senast den 17 november vill vi att du anmält dig!

Anmälan till En dag i stillhet