Läxhjälp för mellanstadieelever

Nyhet Publicerad Ändrad

I Infjärdens kyrka får mellanstadieelever på tisdagar hjälp med läxorna samtidigt som det finns plats för fika och lek.

Läxhjälp i Infjärdens kyrka har funnits i tre år och leds av sex engagerade volontärer och vänder sig till mellanstadieelever som vill och behöver få hjälp med skolarbete. Volontärerna är pensionerade lärare och förskollärare.

Läxhjälpen handlar även om gemenskap. Många barn tycker om att läsa tillsammans och förhöra varandra. Dagen avslutas ofta med lekar i olika former.

Dag och tid: Tisdagar kl. 14.30 (fram till kl. 16.30).
Plats: Infjärdens kyrka

Välkommen!

Piteå församling och Röda korset möjliggör Läxhjälpen genom att bidra med lokaler, fika och material men utan volontärernas engagemang skulle det vara omöjligt!

– När jag besöker skolan och årskurs 4 vid terminsstarten för att bjuda in till Läxhjälpen kommer de äldre eleverna och undrar när vi ska starta, de längtar. Lärarna uppskattar också Läxhjälpen. Vi har blivit bjudna på smörgåstårta och blommor av lärarna, som tack, berättar Karin Börjesson, initiativtagare till Läxhjälpen i Infjärdens kyrka. Läs hela intervjun med Karin Börjesson i Glorias nummer "Medlem".