Foto: Maja Kristin Nylander

Christinaekören

Blandad kör SATB med hemvist i Christinae kyrka.

Foto: Maja Kristin Nylander

Är du en erfaren sångare och söker en kör där du kan fortsätta utvecklas i en god gemenskap? Christinaekören är en viktig del av kyrkans musikliv, och har en lång tradition av konsertant verksamhet som knyter an till årets högtider. Kören har också en självklar plats i kyrkans gudstjänstliv, och sjunger regelbundet i högmässor och andra gudstjänster.

Kören har många klassiska verk på repertoaren, såsom Bachs Johannespassion, Händels Messias och Rutters Requiem, men även nyskriven musik i olika genrer.

Foto: Maja Kristin Nylander

Vårterminen ägnas framför allt åt Lars-Erik Larssons älskade körverk Förklädd gud. I ett projekt tillsammans med Christinae ungdomskör, och med en öppen inbjudan till erfarna körsångare att delta, framförs verket i en scenisk version i Christinae kyrka lördag 20 april. Kören sjunger också i högmässorna på Fastlagssöndagen, Långfredagen och Påskdagen. Under pingsthelgen sjunger kören en vårkonsert i mindre format tillsammans med folkmusikern Mia Marine, och avslutar terminen med sång i högmässan på söndagen.

 

Intresserad av att provsjunga?

Vårterminen är igång, och det går bra att provsjunga löpande. Kontakta körledare Johanna Thür via mail!

Foto: Maja Kristin Nylander