Other languages with Google Translate

Brunflo, Lockne, Marieby och Näs pastorat Besöks- och postadress: Kyrkvägen 31, 83498 BRUNFLO Telefon:+46(63)140300 E-post till Brunflo, Lockne, Marieby och Näs pastorat

Succe vid Drop In-vigsel i Marieby kyrkoruin

Under Storsjöyrans lördag kunde par komma till Marieby kyrkoruin och få ett riktigt kyrkbröllop.

Lördag 1 augusti blev en speciell dag för 8 par. Då var det bröllopsfest i Marieby kyrkoruin. En flödande sol bidrog också till att göra dagen till ett fint minne.

6 par som redan gått i giftastankar och 2 par som ville förnya sina vigsellöften tog tillfället att komma till Marieby kyrkoruin för att göra det. En vigsel i Marieby kyrkoruin i samband med Storsjöyran som blev både stämningsfull och kostnadsfri.

De regnskyddande tälten fick vara solskydd den här vackra sommardagen! Bild: Ulf Pettersson

Bröllopsparet och eventuella gäster kom till Marieby kyrkoruin på eftermiddagen och fick då träffa prästen för ett kort vigselsamtal där musik och psalmer bestämdes innan det blev dags för själva akten. Den genomfördes i den gamla kyrkoruinen under öppen himmel, men med ett solskydd som verkligen behövdes denna dag.

Efter genomförd ceremoni bjöds alla på kaffe och tårta i den närliggande Hembygdsgården.

Vigselpräster var Astrid Itzigehl och Per Boreklev. Kantor var Marie Tängmark och solist var Christina Mäkelä.

Vi tackar alla medverkande och ser redan fram emot nästa års samarbete med Storsjöyran vid Drop In-vigsel i Marieby kyrkoruin.