Pilgrimsvandring

Nyhet Publicerad Ändrad

Upplev Norgefararnas vackra
fjällvärld i sommar som pilgrim!

Se fakta och prisuppgift nedan

Pilgrimsvandring I Norgefararnas fotspår

En tidigare vandring var vi 14 pilgrimer som gick den 4 mil långa sträckan mellan Norgefarargården i Klimpfjäll och Susendal i Norge. Vädret var strålande vilket innebar att regnkläderna i våra väl fyllda ryggsäckar aldrig kom till användning. Det gjorde däremot maten!

Nog var en del av oss fundersamma  på kvällen om det verkligen skulle vara möjligt att fortsätta vandringen nästa dag på grund av ömma fötter och stelhet efter en natts sömn på golvet. Men visst, nog kändes det härligt att få dricka morgonkaffet i frostnupen luft och sedan vandra vidare.

Porlande bäckar med iskallt fjällvatten inbjöd oss att släcka törsten och nog blev vi lite matta och trötta ibland. Då var en kåsa vatten uppfriskande, precis som livets vatten för själen; andakter, stunder av meditation, reflektion och bön. Avnjutning av naturen, ljuset, färgerna, alla ljuden…   Det var tid för en dimension av tillvaron som ofta inte får så stort utrymme i våra fullklottrade kalendrar.

Furuheim med “Bo på lantgård” i Susendal erbjöd vid framkomsten sköna sängar, god mat och dusch. Vad mer kan en trött pilgrim önska? En nyfödd kalv på gården uppkallades efter oss med namnet Pilgrim!

Pilgrimsvandring, 2015

Fakta och pris                                                                                          

Pilgrimsvandring 22/8-23/8 i den vackra fjällvärlden från Norgefarargården i Klimpfjäll upp till Tjokkolastugan vid Ransarån där vi övernattar. Nästa dag vidare mot Stekenjokk där vandringen avslutas. Allt som allt en sträcka på ca 40 km.

Vi möts före vandringen på Norgefarargården den 21/8 kl 19.00 för en gemenskapskväll. Vandringen startar kl 08.00 den 22/8. Övernattning i Klimpfjäll ordnar deltagaren själv, Fjällgården och Hotell Klimpfjäll rekommenderas. Transport från Stekenjokk tillbaka till Klimpfjäll ordnas gemensamt. Kostnad 700:-                                                                         För mer information, ring Elsvig Liljeberg på 0951-265 05.