En lyckad helg under Summer Games

Nyhet Publicerad Ändrad

Under den gångna helgen har den årliga fotbollsfesten Piteå Summer Games gått av stapeln där Svenska kyrkan är en självklar aktör. Barn och ungdomar från olika hörn i världen samlas i Piteå under några dagar för att spela fotboll och ha roligt. Piteå Summer Games får hela staden att bubbla av fotbollsfeber och glädje!

Piteå församling har sedan flera år tillsammans med Luleå stift, Norrfjärdens församling och Hortlax församling funnits i ett gemensamt tält på Noliaområdet - Mixed Zone.

Mixed Zone är ett aktivitetsområde med flera olika aktiviteter som till exempel vattenbar, café, tipsrunda, bolljongleringstävling, teater, dansuppvisning, straffsparkstävling, ansiktsmålning, såpafotboll, reaktionstävling och mycket mer. Temat i Mixed Zone är mångfald och området är välbesökt och uppskattat.

I kyrktältet i Mixed Zone hade vi café, pyssel, tipsrunda, teater, bolljonglering, Time out – en plats att ta igen sig i sköna soffor, legobyggande och lek. All behållning i caféet gick till Svenska kyrkans internationella arbete med att stödja barns kamp för överlevnad.

Helgen bjöd också på PSG-festen - ett disco för spelare i åldern 8-12 år på Kyrkcenter. Discot drog fullt hus och det dansades, testades limbo och tävlades med rockringar. Kiosken med popcorn, godis och läsk var också populärt med en kö som aldrig verkade ta slut.

Vi är glada att vara en del av så mycket glädje, gemenskap, laganda, mångfald och möten som denna helg bjuder på.

Mixed Zone består av Svenska kyrkan, Pireva, Piteå kommun, KRIK, SISU, Unicef, Biblioteken i Norrbotten, Newbody, Nolia, Piteå Extremesport och SM-veckan i Piteå.

Text: Sara Andersson