Specialskriven kantat förgyllde Husby-Långhundra kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

Maria Löfbergs Skapelsekantat blev midsommardagens musikaliska upplevelse i Husby-Långhundra kyrka.

Under midsommardagens gudstjänst i Husby-Långhundra kyrka fylldes kyrkovalvet av den vackra musiken ur Skapelsekantat som Maria Löfberg skrivit speciellt för Husby-Långhundra kyrkokör.
Kantaten uruppfördes förra året. Nu liksom förra året var kyrkokören förstärkt med extra körsångare från pastoratets övriga körer. Petra Valman, iklädd folkdräkt, var dagens sopransolist. Marcus Mohlin, fiol, Elisabet Ryd, nyckelharpa, Katarina Ekberg Trollhagen, kontrabas och Isak Sköld, gitarr, stod för det instrumentala under ledning av Erik Tegenborgs dirigentpinne. Bengt Sundberg läste texter och biträdande kyrkoherde Olof Norberg höll i gudstjänsten.
I samband med gudstjänsten avtackades kantor Erik Tegenborg. Efter gudstjänsten tågade församlingen till traditionsenligt midsommarfirande på Tilasgårdens tun.