Other languages with Google Translate

Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon:+46(920)264700 E-post till Luleå stift

Nya präster och diakoner välkomnade

Solen sken och det blåste en frisk vind utanför Luleå domkyrka på söndagen den 14 juni, då sju nya diakoner och sex nya präster vigdes till tjänst i Svenska kyrkan.

Många nära och kära hade samlats till diakonvigningsmässa och prästvigningsmässa i Luleå domkyrka på söndagen den 14 juni.
   Vigningsmässorna leddes av biskop Hans Stiglund som assisterades av sin kollega från Norwich stift i England, biskop Graham James.
   – Det handlar om glädje och fest. "Glädje" finns på 300 ställen i Bibeln, sa biskop Hans Stiglund i sitt vigningstal.
   För de nya prästerna talade han också om uppdraget att bjuda in människor.
   – Ni kommer möta dem som sagt ja till inbjudan och dem som sagt nej. Ni kommer möta människor som söker hopp och livsinnehåll i ett trasigt samhälle. Se Kristus i den människa ni möter, särskilt hos den utsatte, sa biskopen.

Nya diakoner

• Johanna All, Sävar-Holmöns församling