Täby församling

Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Sommar i Täby församling

Välkommen att lyssna på musik, gå på gudstjänster, vara med på sommarcafé i trädgården m.m.

Musik i sommarkyrkan

Torsdagar kl. 19.30 Täby kyrka i juni, Näsbyparks kyrka i juli och Tibble kyrka i augusti.
Program >>

Guidning i Täby kyrka

Varje måndag från 26 juni till 14 augusti finns möjlighet att få kunnig guidning i Täby kyrka. Många besökare har ett stort intresse för de medeltida kalkmålningarna av Albertus Pictor. Guider finns på plats i Täby kyrka måndagar kl. 10-15 med guidning kl. 10 och 12. Försäljning av böcker, brickor, servetter och glasunderlägg med Albertus Pictor-motiv. Täby kyrkas öppettider: Måndag-fredag kl. 8-16. Lördag kl. 10-17.30. Söndag kl. 8-16.

Sommarcafé

Gribbylunds kapellgård
Gemenskap i Kapellgårdens gröna trädgård och dricka kaffe eller saft med bröd till självkostnadspris. Öppet onsdagar kl. 13-15, 28 juni-2 augusti. Andakt i kapellet kl. 13.

S:t Olofs kyrka
Gemenskap i S:t Olofs gröna trädgård och dricka kaffe eller saft med bröd till självkostnadspris. Öppet måndag 5 juni, 3 juli och 7 augusti.

Gudstjänster varje söndag

Täby kyrka kl. 11
Tibble kyrka kl. 12
Näsbyparks kyrka kl. 18
Se kalendariet nedan.

Kyrkogårdsbussen

Under sommaren går bussen till Täby begravningsplatser följande datum:
31 augusti
Färdväg och tider >>

Telefon
Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Alla dagar kl. 21-06.

Chatt
Gå in på svenskakyrkan.se/jourhavandepräst
Må-tors kl. 20-24

Digitalt brev
Gå in på svenskakyrkan.se/jourhavande präst
Svar inom 24 timmar

Pilgrimsvandringar i Stockholms stift

Många församlingar anordna kortare och längre pilgrimsvandringar. Läs mer på Stockholms stifts webbplats. Kanske finns en tid och plats som passar dig.

Prata svenska-caféets sommarcafé

15 juni-31 augusti, torsdagar kl. 11-14

Öppettider församlingens reception i Tibble församlingsbyggnad

Måndag-fredag kl. 9-16, lunchstängt 12-13.
Telefon vx 08-580 035 00.

Promenadstråk på Täby begravningsplatser

Fina promenadområden med vackra blommor och skogsdungar.