Pilgrimshelg 28-30 augusti

Nyhet Publicerad Ändrad

På västfronten något nytt!

Välkommen till pilgrimshelg. Vi vandrar genom Glava, Älgå och Ny församlingar. Helgen innehåller vandring med ett tema att samlas omkring,
I var och en av församlingarna blir det gudstjänster. Det blir program med pilgrimsanknytning, måltidsgemenskap, samt övernattning i våra församlingshem.  Start i sydligaste delen av Glava på fredag eftermiddag. På lördagen vandring från Glava till Älgå. På söndagen vandring (och kanske båtfärd) mellan Älgå och Ny, där vi avslutar på eftermiddagen. Följebil tar hand om den tyngre packningen. Gudstjänster och program är öppna för alla att delta i. 

Öppet program
Glava kyrka: fredagen den 28 augusti,19.00. Pilgrimsmässa med Valter Fryxelius. Renata Yusupova. Monica Fryxelius. Körsångare m.fl. 20.00 "Medeltidens Glava" med historikern Peter Olausson.

Älgå kyrka: lördagen den 29 augusti,18.00. Musikgudstjänst med Maria Carlsson. Annika Lindahl. Vecchi med flera. 19.00 "Pilgrim i Väst. Korta filmer och samtal. 
 
Ny kyrka: söndag 30 augusti, 15.00. Pilgrimsmässa med Alf Dalberg, Birgitta Nolgård Jeppsson, Ny kyrkör och musiker.

För ytterligare information om vandringen; program, kostnad, anmälan med mera praktiskt;  Du kan också anmäla intresse om mer information till:
monica.fryxelius@svenskakyrkan.se, 0570-72 82 17

Här kan du läsa mer om Pilgrimshelgen den 28-30 augusti.