Begravning
Foto: Alex & Martin

Begravning – ett sista farväl

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt vid livets slut. Den kan också vara en källa till kraft för de anhöriga.

I begravningsgudstjänsten får vi tacka för vad en människa gett oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades och ville i vår relation. Gudstjänstens djupaste ärende är att överlämna den som är död i Guds händer. Läs mer om vad begravningen betyder och innebär.

Har du frågor om begravning eller vill du boka en tid? Ring vår expedition 031-98 00 12 eller kontakta någon av våra präster.

Bilden visar Nödinge församlingsbårtäcke.

Livets högtider

  • Dopet, då vi välkomnar en ny människa i Guds familj och kyrkans gemenskap.

  • Konfirmationen, då vi gläds över de ungdomar som vill bekräfta sitt dop.

  • Vigseln, då två människor inför Gud uttrycker sin kärlek och vilja att leva tillsammans.

  • Begravningen, då vi tar ett värdigt farväl av den människa som gått bort och överlämnar den åt Gud.

Hör av dig

Vill du boka dop, vigsel eller begravning? Har du frågor om våra aktiviteter? Söker du någon särskild?

Besök våra kyrkor

En kyrka är ingen vanlig samlingslokal. Kyrkorummet bär minnen av generationers glädje, sorg och förtröstan. I vår församling finns Surte kyrka och Nödinge kyrka.

Leva vidare-grupp

Har du mist en nära anhörig? Då måste sorgen få ta sin tid. Tillsammans med andra kan vi dela och bearbeta sorgen och så småningom hitta vägar att börja leva vidare.

Händer Samtal

Samtal och stöd

Ibland tar livet en oväntad vändning. Det kan gälla relationer, arbete, en ny fas i livet, sorg eller glädje. Kanske har du funderingar kring livet och tron. Vi finns här för dig.

Kyrkogården – en plats för eftertanke

Varje kyrkogård har sin speciella karaktär – en värdig plats för ro och eftertanke. Ett vilorum för de bortgångna och en tillgång för anhöriga.