En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmander

GRUPPER:

Måndagar - Här finns platser kvar

Vi kommer att träffas på måndagar 1 gång i veckan mellan kl. 15.30 – 17.00. 

Den 11 september startar vi i Martagården Nättraby.

Det kommer att vara läger. Max 15 per grupp.

 

Tisdagar

Vi kommer att träffas på tisdagar 1 gång i veckan mellan kl. 15.30 – 17.00. 

Den 12 september startar vi i Martagården Nättraby.

Det kommer att vara läger. Max 15 per grupp.

 

Söndagar - INSTÄLLD

Vi kommer att träffas en söndag i månaden kl. 12.00 - 17.00.

Anmälan till konfirmation 2023/2024

Skriv vilken grupp du önskar gå i första, andra och tredje hand

Allergi

Specialkost

Godkänner ni att vi sparar era uppgifter för utskick av information från Nättraby-Hasslö församling även efter konfirmation?

KONFIRMATION 2023-2024                 

Vad är konfirmation egentligen? 

Konfirmation handlar om kristen tro och livet som vi lever. Under konfirmationstiden finns möjlighet för dig att ställa frågor som du tycker är viktiga. Att vara människa är ha frågor och funderingar om både stort och smått.  Alla människor tänker någon gång på om de är älskade, vad döden är, vad vi ska göra i livet, hur ska vi rädda klimatet eller om det ändå kan finnas en Gud. Ibland känns det som att jag är ensam att tänka så. Du är inte ensam!

Att välja att konfirmeras är ett sätt att få prata med andra om dessa frågor. Det blir som en upptäcktsresa i livet. Under konfirmandtiden får kanske inte svar på alla dina frågor. Men du får veta mer om kristen tro och hör hur andra tänker.

Döpt eller inte?

Konfirmation är en bekräftelse av dopet och är du inte döpt kan du ändå vara med i konfirmationsundervisningen. Under året fram till konfirmationen kan du döpa dig. Det kan ske en kväll eller i söndagens gudstjänst. Inne i kyrkan eller ute vid havet. Tillsammans med din familj eller också dina kompisar. Det är inget ovanligt att ungdomar döps i Svenska kyrkan.

Ingen kostnad

All konfirmandundervisning i Nättraby-Hasslö församling är gratis.

För dig med särskilda behov och möjligheter 

Du som behöver extra anpassning för att kunna delta, eller går i sär- eller träningsskola kan kontakta Karin Elmblad 0766-221020.

Konfirmation på annan ort 

Vill du konfirmeras på annan ort eller på konfirmationsläger med särskild inriktning? På hemsidan www.svenskakyrkan.se hitta kan du söka efter olika konfirmationsalternativ i Svenska kyrkan.