Sommarlovsaktiviteter för barn tillsammans med vuxen.

Följ med på sommarlovsaktiviteter!

Nyhet Publicerad Ändrad

Alla barn (tillsammans med vuxen) är välkomna att följa med på sommarutflykt med Skärholmens församling. Fyra tisdagar i sommar kommer vi att åka på utflykt i närområdet.

För anmälan, sms:a eller ring till ansvarig person för respektive utflykt. Det är gratis, men ta med dig egen matsäck, dricka och SL-kort (om du har ett). OBS: På Exploria (11/7) är egen matsäck ej tillåten.

Samling klockan 09.30 på Vårbergs eller Bredängs tunnelbanestation. Meddela var du träffar oss när du anmäler dig. Åter senast 16.00. Max 30 st/utflykt.

20 juni – Fjärilshuset Haga

Här får vi vandra bland de fritt flygande fjärilarna i stora tropiska växthus. Bland vattenfall och prunkande växtlighet upptäcker du naturens under. Upptäck fjärilarnas parningsdans, larvernas matglädje och – om du har tur – se på när en fjäril kläcks. Minst 700 fjärilar kan du få möjlighet att se. Här finns även ett av Nordens största hajakvarium.

Anmälan: helena.hansson@svenskakyrkan.se, 073-663 07 19


27 juni – Skansen på Djurgården

Det finns mycket att se och göra på Skansen. Skansen är ett museum, en folk- och nöjespark och Stockholms enda djurpark Här får du träffa vilda nordiska djur, se många lantraser och även en hel del exotiska djur. På Lill-Skansen får du stifta bekantskap med de små djuren.

Anmälan: maria.e.eriksson@svenskakyrkan.se, 073-663 07 29

4 juli – Vanadisparken i Vasastan

På Leksamsmuseet får vi ta del av Stockholms största utbud av Barbie, lego, bilar, mjukisar, Star Wars, spel, robotar, med mera. Barnkultur från två sekel. På Spårvägsmuseet får vi uppleva Stockholms historia på ett kul och annorlunda sätt – spännande för såväl stora som små!

Anmälan:  maria.e.eriksson@svenskakyrkan.se, 073-663 07 29

11 juli – Exploria i Fittja

Det sägs vara Europas största nöjescenter – Exploria är ett lekland med tre olika temavärldar: Vinterlandskap, undervatten och djungel. Här kan man hoppa, åka, snurra och leka hur mycket man vill. Alla måste ha strumpor på sig och inga skor är tillåtna i leklandet. Observera att ingen egen medhavd mat och dryck får ätas eller drickas i deras lokaler. Vi står för pannkaka och dryck. Vill du äta annat, får du betala det själv.

Anmälan: helena.hansson@svenskakyrkan.se, 073-663 07 19