Elisabet Cárcamo Storm ny kyrkoherde

Nyhet Publicerad Ändrad

Elisabet Cárcamo Storm har av kyrkorådet erbjudits tjänsten som ny kyrkoherde i Alvesta församling och tackat ja. Hon är för närvarande komminister i Alvesta församling.

 – Jag är tacksam för det förtroende som visats mig och rörd över det stöd mina medarbetare gett mig, säger Elisabet Cárcamo Storm. Vi kommer att arbeta vidare med den vision för utveckling och förändring som vi påbörjat sedan flera år. Tillsammans med mina kompetenta och engagerade medarbetare kommer jag även i fortsättningen att arbeta för att Alvesta församling ska sätta barn och ungdomar i centrum.

– Elisabet Cárcamo Storm är en kompetent och god ledare med lång erfarenhet av församling. Med sin breda kunskap är hon väl lämpad att leda Alvesta församlings arbete, säger Börge Nielsen, som är kyrkorådets ordförande i församlingen. Elisabet har fört in Alvesta församling och kyrkan på ett naturligt sätt i människors vardag. Hon finns ute bland människorna och är både välkänd och mycket uppskattad i både församlingen och kommunen.

Elisabet Cárcamo Storm är sedan september 2005 komminister och ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten i Alvesta församling. Under perioder har hon varit tillförordnad kyrkoherde. Elisabet Cárcamo Storm har 10 års erfarenhet av församlingsarbete i Alvesta församling och är ledamot i slutförslagsgruppen för framtagandet av ny kyrkohandbok för Svenska kyrkan.

Elisabet Cárcamo Storm efterträder Göran Alexandersson som kommer att vara verksam komminister i församlingen fram till sin pension december 2015.