Unga och gamla delar tro och liv på Facebook

Nyhet Publicerad Ändrad

Den 6 april lanserades en ny Facebooksida ”Dela tro – dela liv”. Här får människor med olika bakgrund, ålder, kön och etnicitet dela personliga erfarenheter av livet och tron.

Facebooksidan kommer att publicera minst ett inlägg i veckan, med en kort text och foto på den som delar med sig, men utan namn. Sidan är en del av Svenska kyrkans satsning "Dela tro – dela liv", som pågår till och med 2018 med syftet att stärka församlingarnas uppdrag i undervisning och mission. Inläggen på Facebooksidan "Dela tro – dela liv" kommer att beröra högt och lågt, med det livsnära samtalet och det personliga vittnesbördet som gemensam faktor. ­

Sidan modereras av en redaktion, som också samlar in och publicerar berättelserna på sidan. Redaktionens medlemmar är alla kommunikatörer inom Svenska kyrkan: Sara Andersson, Piteå, Lina Beutler, kyrkokansliet Uppsala, Susanne Gorne, kyrkokansliet, Uppsala, Åsa Höjer, London, Royne Mercurio, Linköping, Alex Nilsson, Hässleholm, Görel Robsarve-Malmros, Norra Gotland, samt Katarina Sandström-Blyme, Åkerbo.

Gå in på sidan här!