Foto: Bengt Sveder

Bazar med loppis för att utrota hungern

Nyhet Publicerad Ändrad

I lördags var det för 37:e gången i ordningen dags för Bazar till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete på Församlingsgården

I år var det dessutom loppis, en företeelse som förut funnits i samband med Bazaren. Totalt blev det åtta bord som hyrdes av intresserade. Bordshyran på tvåhundra kronor skänktes till årets fastekampanj - ”Utrota hungern”.

 

 

Foto: Bengt Sveder

Tidigt på lördagsmorgonen började de som hyrt bord anlända med sina prylar. Innan öppningsdags klockan tio var det ett antal intresserade på plats för att fynda bland alla grejor. En av loppis-deltagarna tyckte att det här var en alldeles lysande idé. När Bazaren närmade sig sitt slut hade flera besökare kommit och gått. Fin sång och musik av olika körer, musiker och solister gav en fin stämning i lokalen. Självklart bidrog också försäljningen av våfflor och varmkorv.

 

 

Resultatet av loppis-försäljningen kanske inte blev så stor för de som deltog i år men jag hoppas på fler besökare nästa år. Jag vill slutligen tacka de som sålde loppis-grejor för att de valde att stötta årets fastekampanj. Samtidigt vill jag också tacka alla besökare.

Vid pennan

Charlotte Unée, diakon i Svenska kyrkan i Boden