Fjälläger i Jäkkvik 2015

Nyhet Publicerad Ändrad

Så har årets Jäkkviks-läger gått av stapeln. Med god stämning och med termosarna i högsta hugg har det åkts slalom och snowboard så att snön sprutat åt alla håll och kanter.

Vad är det för ett läger kanske du undrar? Jo, det är det årliga församlingslägret där man tillbringar ca 4 dagar i kyrkans fjällgård i Jäkkvik.

Under detta läger kan man som sagt åka slalom eller snowboard men det finns även annat att göra. Det finns möjlighet att bestiga fjället och att åka både längdskidor, madrass och pulka. Sedan kan man, om man har tur med vädret, börja jobba på sin solbränna eller bara njuta av vårsolen. För vårsolen blir inte mycket skönare än i Jäkkvik.

Med viss risk för att låta som en försäljare måste jag även säga: "Och det är inte allt!". Under detta läger har vi även samlingar med lekar, pyssel och samtal. Det finns verkligen något för alla. Ja, vi har grillat och chillat, och skrattat och lekt så det stått härliga till.

Men det har inte bara varit stoj och stim. Varje morgon och varje afton har vi fått samla oss i bön och ladda för en dag i backen eller varva ner efter en dag med härliga skratt.

Under detta fantastiska läger blir alla som en enda, väldigt stor, familj. Vi är inte bara tillsammans i backen och i fjällgården utan vi gör även praktiska saker som till exempel maten tillsammans.

Som grädde på moset kunde vi under lördagskvällen även fira mässa tillsammans i Jäkkviks kapell och på söndags morgonen var det familjegudstjänst.

Låter det här som något som skulle passa dig? Ja, då är det bara att hålla koll nästa vår när anmälan öppnar. För jag kan då säga, och detta kommer från en slalomvägrare, detta är ett läger som passar alla!

Vid pennan

Jan Ziewersson, volontär i Svenska kyrkan i Boden