Foto: Anna Karlsson

Biskopens Buckla 2015

Nyhet Publicerad Ändrad

I helgen var det dags för årets upplaga av Biskopens buckla - innebandycupen som handlar om så mycket mer än bara innebandy.

Varje år anordnar Svenska kyrkans unga i Luleå stift en innebandyturnering som är väldigt populär och välbesökt. Detta år var Skellefteå Sankt Olovs församling värdar och 11 lag från Pajala i norr till Hörnefors i söder gjorde upp om det åtråvärda priset – en plåtbit som vår biskop Hans slår en buckla i med en hammare. Tanken var att biskopen skulle vara på plats i Skellefteå och tillverka priset under invigningen, men tyvärr blev han förhindrad att delta så priset får bucklas till i efterhand.

Foto: Anna Karlsson

Under en hel lördag spelades det matcher och efter en spännande final stod sedan värdförsamlingens lokalavdelning, Sankt Olov, som segrare efter vinst mot KRIK (Kristen idrottskontakt).

Foto: Anna Karlsson

Biskopens Buckla är mycket mer än bara innebandyspel. Det delades bland annat ut pris för bästa utklädning, bästa flagga och ett fair play-pris. Bodens lokalavdelning vann pris för bästa hejarklack vilket vi blev väldigt glada över. Dessutom är det ett uppskattat och roligt läger med gudstjänster, kvällsprogram och hjärtliga möten med nya och gamla bekanta.

Foto: Anna Karlsson