Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon:+46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

GRÖNT LJUS FÖR GUDS HUS

Nacka församling får rätt i Domkapitlet.

Kyrkofullmäktige i Nacka församling fattade den 5 november 2014 ett beslut om att skänka testamenterade medel, som församlingen har fått till fritt förfogande, till insamlingsstiftelsen Guds hus. Insamlingsstiftelsen ska samla in medel till byggnationen av en moskédel och en mellandel som binder samman moskédelen med den befintliga kyrkobyggnaden i Fisksätra. Kyrkofullmäktiges beslut överklagades till Domkapitlet av en av ledamöterna i fullmäktige, men nu avslår alltså Domkapitlet beslutsprövningen.

- Vi är väldigt glada över domkapitlets tydliga och snabba beslut i frågan. Det är ett klart besked om stiftets stöd för vårt arbete med Guds hus, säger församlingens kyrkoherde Carl Dahlbäck.  

Församlingen skriver i ett yttrande till Domkapitlet att deras eget bidrag till insamlingsstiftelsen är till för att inspirera och möjliggöra religionsmöten, med målsättningen att kristna och muslimer ska kunna leva i samexistens och samförstånd.  

I sitt beslut skriver Domkapitlet att det är ett uppdrag för Svenska kyrkan ”att lyhört och respektfullt ge rum för kontinuerliga möten med människor av annan tro”, och att bidraget till insamlingsstiftelsen för Guds hus därför ryms inom Svenska kyrkans missionsuppgift.  

- Vi hoppas nu att vi mer i detalj kan börja planera för de insatser som behövs i kommunikationsarbetet kring insamlingen. Det är mycket pengar som ska samlas in och varje litet bidrag är oerhört betydelsefullt för oss, säger Dahlbäck.