Diakoni

Diakoni är kyrkans sociala arbete med omsorg om medmänniskan och skapelsen i fokus. Det handlar om att genom delaktighet och respekt möta människor i deras olika livssituationer.

Vi är många som bär det diakonala arbetet i Forshedabygdens församling, anställda, förtroendevalda och ideella. Många av er bedriver diakoni utan att tänka på att det är det ni gör. Att vara en hjälpande hand, ett lyssnande öra och att finnas där med hjärtat för sina medmänniskor, det är diakoni.

Vi försöker skapa mötesplatser där vi kan dela livets glädjeämnen, frågor och bekymmer. Vi kan hjälpa till med en akut matkasse, stöttning vid kontakt med myndigheter och samtalsstöd för att nämna något.


MÖTESPLATSER
Välkommen att dela vår gemenskap vid det vi kallar mötesplatser. Vid träffarna, som är runt om i våra församlingshem, serveras kaffe med hembakat. Du väljer givetvis vilken mötesplats oavsett var i församlingen du bor. Tid och plats för träffarna hittar du på vår startsida. 


NÄR LIVET BLIR EXTRA TUFFT 

Har du det tufft på något sätt och inte riktigt vet hur du ska ta dig vidare, känner dig ensam eller behöver någon att prata med så finns vi här för dig. Både präster och diakoner har tystnadsplikt. Vid enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt. Diakonen kan till skillnad från prästen bryta tystnadsplikten om den som samtalar vill det eller om det kommit fram något i samtalet som det enligt lag är anmälningsplikt på. 


HOPE
Är du drabbad av suicid eller känner någon som är drabbad? Hope erbjuder stödverksamhet med målet att ge efterlevande verktyg att komma vidare i sorgen och leva vidare.

Här kan du läsa om Hope och deras arbete


Har du frågor om diakoni eller är i behov av hjälp och stöd, hör av dig till Ulrika.