Ge fler julklappar

Det finns familjer i Umeå och i byarna runt omkring som oroar sig för hur de ska ha möjlighet att köpa julmat och julklappar. Det kan också vara mor- eller farföräldrar som vill kunna ta emot barn och barnbarn för julfirande. Sedan några år har våra diakoner därför arbetat för ”en värdig jul”.

Kyrkans diakoner möter många människor som behöver stöd och hjälp. Men som tur är även många människor som vill ge och kan dela med sig! 

Du som vill skänka en gåva

Swisha din gåva till nummer: 123 651 00 28
Eller via bankgiro 602-43 84 Umeå Pastorat. Märk gåvan: Ge fler julklappar

Diakonerna omvandlar varenda krona till presentkort. Inget går till omkostnader. 
Presentkorten delas sedan ut till de som behöver.

Du som behöver hjälp inför julen

I år måste alla boka en tid för ett personligt besök i någon av Umeås kyrkor. Besöken kommer att ske den 11-15 december. 

Du bokar en tid via den ekonomiska rådgivningen. Tidsbokningen är öppen mellan den 6 november och 6 december.
Telefon: 090-200 26 97.
Telefontid: måndagar kl 9–10 och onsdagar kl 13–14. 

Ta med intyg på att du är folkbokförd inom Svenska kyrkan i Umeå (Umeå stads församling, Umeå Maria församling, Tegs församling, Umeå landsförsamling, Ålidhems församling, Tavelsjö församling). Intyg kan vara hyresavi eller liknande. Ta även med giltig legitimation.

Närbild på en hög med utländska mynt.

Ekonomisk rådgivning

Alla människor kan ha bekymmer med sin ekonomi någon gång i livet. Prata med oss om dina rättigheter och vilka stöd som finns.

Stort tack till dig och alla Umebor som bidrog förra året, vi hoppas på stöd av er i år igen.

Julkrubba med stickade figurer

Advent och jul

En natt för 2000 år sedan hände något fantastiskt. Jesus föddes i ett stall i Bethlehem. Bibeln berättar att det är Gud som föddes som människa, eftersom Gud ville komma närmare mänskligheten