Foto: Magnus Aronson/IKON

Sjukhuskyrkan

Att sjukhuskyrkan finns representerad på sjukhuset handlar djupast om kärnan i det kristna livet. Var skulle hon vara om inte hos dem som kämpar och lider? Vart skulle hon gå om inte till de människor som behöver en hand att hålla i och någon att prata med.

Vi som arbetar i Sjukhuskyrkan är själva medvetna om vår egen brist och sårbarhet. Just där möts vi, som människor i behov av varandra och Guds finns där i händernas möten, i blickar som bekräftar och i den bottenlösa gråten.

 Kyrkan
Sjukhuskyrkan ligger på entréplanet i huvudbyggnaden (snett emot Apoteket). Kyrkan är öppen mellan 07.00 och 22.00. 

I kyrkan finns det möjlighet att tända ljus, sitta ner en stund i tystnad, lyssna på CD-musik eller kanske skriva något i tankeboken. Här kan du även köpa kort och böcker.

I kyrkan på sjukhuset har vi samtal, minnesstunder, fredagsgudstjänst, vigsel och dop dock inte begravningar. När vi har begravningar på sjukhuset så äger de rum i sjukhusets avskedsrum i byggnad 36.

Samtalsrum
Sjukhusprästerna och pastorn har sina rum på andra våningen i byggnad 32 den byggnad som ligger mitt emot huvudentrén.

Avskedsrum och anhörigrum
När en människa dör bereds närstående möjlighet att komma för att ta avsked i bårhusets avskedsrum (byggnad 36). Här finns också ett anhörigrum med soffgrupper där man kan sitta ner en stund innan man går in i avskedsrummet och under besöket.