Bibelvandringen - En succé!

Nyhet Publicerad Ändrad

Under en hel vecka var Lycksele församlings församlingsgård S:t Mikaelsgården omstylad till oigenkännlighet under den pågående bibelvandringen "Paulus Befriad".

En aldrig sinande ström

Barn och lärare från Lycksele kommuns alla klasser från förskolan till årskurs 6 har under veckan upplevt den fascinerande upplevelsen att färdas tillbaka till tiden då aposteln Paulus levde.
"Paulus Befriad" genomfördes i ett samarrangemang av Svenska kyrkan, EFS-församlingen, Equmeniakyrkan, Centrumkyrkan och Pingstkyrkan.

Att bibelvandringen handlar om just Paulus bottnar i att han är en central person inom kristendomen och att hans liv tydligt gick från att ha varit en hatisk och våldsam person till att sprida ett gott budskap.

Vandrarna fick följa Paulus genom en spännande handling där han förlorade synen, blev botad och förlåten av lärjungarna och sedan via fängelshålan  öppet spred budskapet om Jesus. Det var många barns och vuxnas ögon som lyste och kinder som hettade inför mötet med alla de färgstarka skådespelarna i äventyret.

Bibelvandringens syften

Spelet "Paulus Befriad" har haft två syften. Det ena att skapa goda samtalsunderlag för skolklasserna omkring hat och mobbing etc, och det andra att på ett medryckande och roligt sätt lära barnen en del av kristendomens historia. Bibelvandringen fyller även en kommunikativ funktion då det gäller att förstärka relationen mellan kyrkorna och skolan.

En kväll erbjöds även allmänheten i Lycksele att gå bibelvandringen och en lång kö uppstod i och utanför S:t Mikaelsgårdens lokaler. Tyvärr fick inte alla möjlighet att komma in då tiden inte räckte till och arrangörerna är ledsna och ber om ursäkt för detta.

Ett oändligt stort tack till alla ideella som möjliggjorde och medverkade i bibelvandringen samt till sponsorerna ICA, Coop och Colorama som backade upp arrangemanget. Tack även till Arctic Buss för det goda samarbetet med att skjutsa skolbarnen.