Pannkakskyrkan på Åsele marknad

Nyhet Publicerad Ändrad

Samverkan ligger i tiden.

Mellan Svenska kyrkan och EFS har Pannkakskyrkan fungerat som ett samverkansprojekt i många år. Sommaren i år blev inget undantag och den var så underbart varm. Det medförde att fler pannkakor serverades. De ca 25 ungdomarna i teamet räknade med att det under marknadsnätterna serverades omkring 1700 stycken pannkakor med grädde och sylt.
Basen för verksamheten varje år är Åsele församlingshem. Övriga samverkanspartners är socialförvaltningen, Åsele kommun och polisen.
I samband med serveringen känns meningsfulla samtal kring elden och förböner i bönesofforna bra, och många andliga behov såsom funderingar kring det inre livet kommer upp. Ett givande och tagande i gemenskap.
Konceptet kommer från Uppsala där det började med att man gick ut på fredagskvällarna för att finnas där ungdomar rör sig, men numera är idén spridd från Östersund till Kiruna.                                                                   Nu har Pannkakskyrkan bildat en egen förening i Västerbottens inland.    Från Åsele församling önskar vi föreningen lycka till.