Foto: Linda Maria Thompson /Ikon

Mötesplatser för vuxna

Många av oss har ett stressigt liv. Andras vardag är ensamhet och tristess. Vi vill att kyrkan ska vara en plats för både vila och aktivitet, gemenskap och avskildhet.

Ta del av våra mötesplatser och träffar. Kom och umgås med andra, fördjupa din tro, lyssna till föredrag och musik, eller ta chansen att bara vara. Vi ses i Tölö, Varla och Älvsåker!

Sjung i kör!

Nu startar höstens körer igen. Gospel eller kammarkör? Vad passar dig? I Kungsbacka-området finns många olika köralternativ. Läs mer om våra olika körer här.

Livet och sorgen

En samtalsgrupp för dig som förlorat någon nära. Anmäl dig till vårens grupp. Start 20 mars. Läs mer!

Bokcirkel i Varlakyrkan

För dig som tycker om att läsa och gärna pratar med andra om det du har läst. Vi bestämmer bok tillsammans och träffas en gång i månaden.

Bibelsamtal

Har du frågor och tankar kring livet och tron? Vill du dela dina tankar och erfarenheter med andra under ledning av en präst eller diakon? Läs mer!

Café och lunchträffar

Vi möts över en kopp kaffe eller lunch. Du hittar våra caféer och lunchträffar i Tölö, Varla och Älvsåker. Läs mer.

Två kvinnor med kaffekoppar framför ett långbord med människor som samtalar.

Språkcafé

En mötesplats där nyanlända och lokalbor i olika åldrar träffas. Vi fikar, umgås och pratar på svenska i en avslappnad och vänlig atmosfär. Måndagar kl 18-19.30. Samling vid lekplatsen på Södra Annebergsvägen 39.

Mötesplatsskylt ståendes vid grusväg på landet

NPF-café

Är du förälder eller anhörig till barn/unga med en neuropsykiatrisk diagnos, som är under utredning eller har liknande svårigheter? Träffa andra föräldrar i samma situation, fika, dela tankar om livet som blev, livet som är och livet som kommer. Onsdag 24 april kl 18-20 i Varlakyrkan.

Podd: Vad tänker du?

Var med och tänk högt tillsammans med kommunikatör Ingrid Eliasson och Per Jönsson, präst i Svenska kyrkan. Podden är pausad, men lyssna gärna på tidigare avsnitt här!

Behöver du prata med någon?

Samtal och stöd

Ibland behöver man dela med sig av det man bär på. Våra präster och diakoner finns tillgängliga, du hittar telefonnummer nedan. Du kan också skriva eller ringa till Kyrkans SOS eller Jourhavande präst. Läs mer.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Kyrkans SOS

Vi har samtalsjourer för alla. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten, tre kvällar i veckan.