Foto: Maria Jonsson

Konfirmand 2023/24

Nu är det din tur!

I år är det din tur, som är född 2009, att få erbjudandet om att konfirmera dig i Svenska kyrkan. Ett år som vi hoppas ska fyllas med läger, skratt och diskussioner om allt mellan himmel och jord. Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Själva ordet konfirmation handlar om att bekräfta sitt dop.

Vi erbjuder två olika inriktningar med samma mål
- konfirmation under 2024

ÄVENTYR

Vinter: (12 platser) 1000 kr

Längs vildmarksvägen i Norra Jämtlandsfjällen har vi under många år hittat på äventyr med konfirmander. Vi bor på en fjällgård och fyller dagarna med härliga utflykter, hisnande pirr i magen och skapar minnen för livet.

Efter upptaktslägret träffas vi varannan onsdag
efter skolan mellan 13.45-16 under terminerna. 

Upptaktsläger: 15-17/9 -2023
Vinterläger: 11-16/2 -2024
Konfirmation: 25/5-2024


Sommar (20 platser) 1000 kr

I skrivande stund är destinationen för sommarens läger hemlig men vi kan garantera er samma saker som för vintergruppen. Att vi fyller dagarna med härliga utflykter, hisnande pirr i magen och skapar minnen för livet.

Efter upptaktslägret i höst ses vi ett kortdygn under höstlovet
och ca 1 lördag i månaden (kl 10-14),

Upptaktsläger: 29/9-1/10 -2023
Kortdygn: 28-29/9 -2024
Sommarläger: 14-19/6  -2024
Konfirmation: 29/6-2024


Du som känner att du inte vill åka på läger är också varmt välkommen att anmäla dig. T
a gärna kontakt med oss så berättar vi mer!

Vanliga frågor:

Vem kan konfirmera sig?
Du som är döpt och medlem i Svenska Kyrkan kan konfirmera dig. I de grupper som vi nämner riktar vi oss till dig som börjar i åk 8 under hösten.

Jag är inte döpt?
Du som inte är döpt är också välkommen att ta del av undervisningen. Du kan vara med under hela läsårets gång, men om du vill bli konfirmerad måste du vara döpt och medlem i Svenska Kyrkan.
Du har möjlighet till detta under året.

Jag är förälder, vad förväntar ni er av mig?
Att ha en konfirmand i familjen kan skapa förväntningar på dig som förälder.
Vi uppmuntrar dig att våga diskutera, ställa frågor om livet och reflektera tillsammans med din tonåring. 

Om en grupp blir full?
Antalet platser i sommar/vintergruppen är begränsat och inga undantag kan göras. När en grupp är full, så blir du automatiskt placerad i en grupp som har platser kvar. Prata gärna igenom anmälningen hemma så du verkligen har tid och lust att prioritera detta. Annars är risken att du uppehåller en plats som någon annan gärna hade velat ha. 

Är all konfirmandtid mobilfri?
Ja! Sedan många år är all konfirmandtid mobilfri, du lämnar in telefonen på både träffar och läger. Det går alltid för dina föräldrar att nå dig och du får alltid låna en telefon att kunna ringa dem.

Varför kostar vinter/sommaralternativet pengar?
De långa lägren kostar mycket pengar att genomföra, egenavgiften täcker endast en liten del. Vi hjälper gärna till med avgiften om den skulle vara ett hinder. Ingen ska behöva avstå från att konfirmera sig av den anledningen. Kontakta oss så hittar vi en lösning.