Tredje delen av Pilgrimsleden invigd

Nyhet Publicerad Ändrad

Söndag den 1 september invigdes den del av Pilgrimsled i Västra Värmland som går genom Eda kommun.

Den 1 september invigdes den tredje delen av "Pilgrimsled i Västra Värmland". Det vill säga den del som går genom Eda kommun.

Det blev en fin vandring från Skillingmarks kyrka till Klevane kyrkplats i Skillingmark där en friluftsgudstjänst firades. Medverkade gjorde Köla församling, Charlottenbergs Musikkår, Günter Hölscher. Från Norge kom församlingsprästen Bettina Eckbo och pilgrimsprästen Hamar bispedöme Arne Bakken. Även kommunalrådet Johanna Söderberg och kyrkoherde Carin Sahlén Axelsson, Monica Fryxelius, Lotta Cohén mfl.

I och med denna invigningsdag är hela pilgrimsleden från Lurö till norska gränsen invigd.