Stine Rytter Werner om sin prästvigning

Nyhet Publicerad Ändrad

Stine Rytter Werner, Alvesta församlings nya präst som gör sitt adjunktsår hos oss, prästvigdes i Växjö domkyrka 8 juni 2014.

Hur blev din dag?
-Dagen var verkligen en explosion av känslor! Tårarna rann och leendet var stort! Känner mig så välsignad full av tacksamhet, glädje och förväntan! Det var en stor dag!

Kunde du njuta?
-Jag tror att jag kunde njuta! Anton har spelat in handpåläggningen och frågorna - det känns surrealistiskt, lite som en utomkroppslig känsla att se det!

Upplevelsen i Växjö domkyrka?
-Domkyrkan, wow, vilken gudstjänst! Så mycket glädje, tårar och häftig psalmsång! Handpåläggningen var det starkaste tillsammans med påklädningen! Hade en mini-präst Ebba i mitt knä - det kändes gott!

Dina tankar just nu?
-Jag vill tacka alla som var där på plats eller i ande! Jag är så otroligt tacksam, rörd och lycklig för denna dag! Tack! Nu är det bara att kavla upp armarna och börja tjäna församlingen! Ser fram emot mitt år i Alvesta församling!