Världens fest intog Karlstad

Nyhet Publicerad Ändrad

Under den sista helgen i maj intogs Karlstad av närmare 3 000 deltagare, gäster och arrangörer. Där bjöds de på tre dagar med seminarier, gudstjänster, konserter, loppis och mycket annat. Allt i Svenska kyrkans internationella arbetets tecken.

Bland gästerna under Världens fest märktes bland andra

  • ACT:s generalsekreterare John Nduna,
  • Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör för Sida,
  • Dogge Doggelito, artist och präststuderande,
  • Maria Ros Jernberg, Generalsekreterare för Frii,
  • unga, teologiska ledare från projektet Safe Space
  • en hel masaikör - Louvrani Choir - från Tanzania.

Läs mer och se bildspel från Världens fest>>

Under en workshop i Karlstad producerade en redaktion med deltagare mellan 12 och 69 år en tidning! Ladda ned och läs den här (pdf,12 sidor)>>

Tillsammans för en rättvis värld
Svenska kyrkans internationella arbete är, tillsammans med all de kyrkor och kyrkliga biståndsorganisationer som ingår i ACT-alliansen (Action by Churches Together), en av världens största, internationella aktörer.

Tillsammans kämpar vi för en rättvis värld utan hunger, fattigdom och förtryck.

Svenska kyrkan arbetar också med kyrkorelationer och religionsdialog. Målet är att bygga starka relationer mellan olika religioner och verka för demokratiska, sekulära stater med grundlagsskydd för mänskliga rättigheter och religionsfrihet.

Ärkebiskopen bröt brödet
På söndagen gjorde ärkebiskop Anders Wejryd sitt sista, stora framträdande då han ledde sändningsmässan i Sandgrundsparken. Den 15 juni avgår han och ersätts av Antje Jackelén, nuvarande biskop i Lunds stift.