Unga

Vi har fler olika grupper för dig som är ung och intresserad av träffa andra, samtala och vara med i olika aktiviteter. Du är välkommen precis som du är! Kontakta våra ledare om du vill veta mer.

Ung i Vännäs? En FREDAG i månaden 19.30-20.00

Välkommen till ungdomskvällar i Vännäs en fredag i månaden hela terminen. Följande datum är aktuella för våren 2024: 23/2 i Johanneskyrkan. 22/3 i Pingstkyrkan. 19/4 i Johanneskyrkan. 17/5 Pengsjögården. Kontakta Malin Geyer för mer info, 072-531 05 90 Drop-in/drop-ut. Hålltider: 19.30 Fika 20.00 Kvällens aktivitet 21.00 Andakt 22.00 Hej då

Illustration av kyrka

Vad är vad i kyrkan?

Har du koll på kyrkans olika delar och detaljer? Den här bilden visar den allra vanligaste typen av kyrkobyggnad i Sverige. En långhuskyrka med avrundat slut mot öster och torn i väster.  På den här sidan kan du lära dig mer om kyrkobyggnaden.

Stolor i olika färger hänger på en ställning.

Kläder i kyrkan

Präster, diakoner och biskopar har särskilda kläder när de är i tjänst. Här kan du läsa om vad det är för kläder och hur de används.

Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans mobilapp Kyrkguiden har du alltid tillgång till information om vad som händer i din lokala kyrka. Appen finns att ladda ner alldeles gratis och den fungerar för både Android och iPhone!

Konfirmation

Livet är fullt av funderingar och frågor. Varför händer vissa saker, andra inte? Vem är jag? Vem är Gud? Som konfirmand får du får du tillfälle att fundera och prata om allt mellan himmel och jord med våra duktiga ledare och pedagoger. Läs mer om konfirmation här.

Detaljbild av orgeln framme i Vännäs kyrka i Vännäsby

Musik och körer

Musiken är en viktig del i församlingslivet. Orgel, piano, gitarr eller kanske en trumma. Vi vill att musik och sång ska få fylla vårt pastorat med värme och glädje.