Sunne kyrka
Foto: Birgitta Persson

Sunne församling

I Sunne församling bor ca 9000 personer. Sunne kyrka är bland de största i stiftet och kallas ibland för Fryksdalens domkyrka. I församlingen finns verksamheter för alla åldrar, exempelvis en bred barn- och ungdomsverksamhet och ett rikt musikliv. Välkommen!

Öppettider Sunne kyrka (Avvikelser kan förekomma)

1 november - 30 april:
Tisdag–fredag kl. 9-16. Lördag kl. 10–17. Söndagar och helgdagar
öppet i samband med gudstjänster och förrättningar. Måndagar stängt.

1 maj-31 oktober:
Måndag-fredag kl. 9–16.  Lördag kl. 10-17.
Söndagar och helgdagar öppet i samband med gudstjänster och förrättningar.

 

I kalendariet längst ner finns uppgifter om gudstjänster, konserter med mera i hela pastoratet.

Våra verksamheter hittar du genom att klicka på bilderna nedan. Här finns verksamheterna presenterade för respektive församling i Sunne pastorat. Alla, oavsett vilken församling man bor i,  är välkomna till de olika verksamheterna i pastoratet!

Foto: Alex o Martin /IKON

Boka dop, vigsel eller begravning

Välkommen att kontakta oss!

Fjärilen

FJÄRILEN är en verksamhet för barn och ungdomar som har det svårt hemma. Det kan vara att man har en förälder som missbrukar alkohol eller andra droger eller har en förälder som är psykiskt sjuk. Det kan också handla om att föräldrarna har skilts och har stora samarbetssvårigheter.

Kyrkogårdsförvaltningen

Inom Sunne pastorat finns fyra kyrkogårdar. Välkommen att höra av dig med frågor om gravrättsinnehav, gravskötsel, olika typer av gravskick och liknande.

Närbild på någon med ett diakonemblem runt halsen och en anteckningsbok i handen.

Diakoni

Diakoni handlar om att människor, framförallt i olika sorters utsatthet, ska bli sedda, hörda och få stöd på olika sätt. Genom detta skapas utrymme för växande, upprättelse och hopp i deras liv.

För daglediga

Välkommen till våra sammankomster för daglediga!

En flicka tittar upp på ett träd med röda höstlöv.

Barn och unga

Vi har något för alla åldrar. Meningsfull verksamhet med kristen profil där alla får känna sig trygga, värdefulla och sedda. Alla är välkomna precis som de är. Jesus sa: ”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte: Guds rike tillhör sådana som de” (Lukas 18:16).

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

Konfirmation

Vi bjuder in ungdomar i årskurs åtta, som är medlemmar eller antecknade i Svenska kyrkan, till konfirmationsläsning. Mer information kommer längre fram!