VIGSEL

Att gifta sig är stort. Två förenas till ett i kärlek, tro och hopp.

Ni älskar varandra och vill leva tillsammans?

Kärleken har blivit djupare. Då känns det fint att visa alla att det är allvarligt menat. Att gifta sig är ett steg vidare.

När ett par gifter sig i kyrkan visar de sin kärlek och allvaret med sin vilja att leva tillsammans. 

Ska vi gifta oss? Ja!

I kyrkan lever tron på en kärlek som en kraft, starkare än döden, därför att Gud är kärlek. Kärlek är också glädje, en glädje som vi kan få kämpa för på olika sätt. Den kyrkliga vigseln präglas av uppfattningen att äktenskapet är en Guds gåva och ett heligt förbund. Hur ert giftermål ser ut, blir en unik upplevelse och behöver inte kosta stora pengar. Kyrklig vigsel är gratis och ett smyckat församlingshem kan vara festlokalen. Det praktiska går att ordna.  

Vill ni gifta er eller funderar ni ännu?

Kontakta oss för att boka tid för samtal och planering! Här finns flera generationers erfarenhet av äktenskap samlat. Prästerna har talat med många blivande brudpar genom åren. Ni får hjälp att tänka igenom allt och stöd genom det praktiska också. Längre ner beskrivs hur en vigsel kan gå till! 

Ladda ner vår informationsbroschyr om vigseln!

Drop-in-vigsel

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Drop-in-vigsel

Alla hjärtans dag finns vi på Bjertorps slott för Drop-in-vigslar!

Så går en vigsel till i Svenska kyrkan!


Utöver de vanliga kyrkvigslarna finns även möjlighet till drop-in vigslar i samarbete med det lokalt belägna Bjertorps slott Våra präster betjänar brudparen vid vigslar sedan flera år på Alla hjärtans dag. 

 

En person i vit skjorta knyter sin regnbågsfärgade fluga.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Vigslar enligt Svenska kyrkans ordning

För att få veta mer om hur Svenska kyrkan som organsation brukar förrätta vigslar. Läs mer om hur en vigsel går till i Svenska kyrkan här!

Alla älskande par kan vigas

Kyrklig vigsel är till för alla och vi viger samkönade. Det viktiga är löftena ni båda ger varandra om att vilja leva tillsammans livet ut. Kärlek och trofasthet går hand i hand oavsett hur ett par ser ut. 

Låna brudkrona av oss!

Brudkrona

Önskar bruden bära brudkrona under vigseln? Vi har vackra kronor till utlåning!

En av våra vackra brudkronor! Ska den få kröna dig? Foto: Titti Fabritius