Doporatoriet

Nyhet Publicerad Ändrad

Levande vatten är ett oratorium om dopet, om människan, och om den existentiella frågan kring vår plats i tillvaron. Levande Vatten beställdes av Lunds stift 2008 och projektet belönades 2008 med Svenska kyrkans kulturstipendium.

Verket är unikt då det är det första större kyrkomusikaliska verk som fokuserar på dopet. Musiken är skriven av tonsättaren Stefan Klaverdal kring en specialskriven text av författaren Christine Falkenland. Oratoriet är komponerat för både barn- och vuxenkörer, församling samt den ovanliga kombinationen slagverk, orgel och elektronik.

Levande Vatten beställdes av Lunds stift 2008 och projektet belönades 2008 med Svenska kyrkans kulturstipendium. Den 11 oktober 2009 uruppfördes verket i Lunds domkyrka.

Levande vatten
Programbok från Levande vatten - ett oratorium om dopet