Foto: Eva Axbarr

Konfirmation

Konfirmandtiden kan vara en upptäcktsresa - en resa som ger möjlighet att tillsammans med vuxna och andra ungdomar söka svar på de svåra frågorna. Här hittar du mer information och länkar till intresseanmälan.

Välkommen att vara konfirmand i Vårdnäs och Vist!

Att vara konfirmand innebär att man får pröva på under ett år: pröva på att vara med i en ny gemenskap, pröva på att be, pröva på att göra saker jag kanske inte gjort förut, pröva på att fira mässa och många andra saker. Du får lära känna dig själv lite bättre, undersöka vem Gud är och vad kyrkan är för något. Du får fundera på vad det är att tro och vad som är meningen med allt!

Konfirmander
Konfirmander Foto: Jim Elfström /IKON

Hur går konfirmationsläsningen till?

Under året har man regelbundna träffar när gruppen ses tillsammans med de unga ledarna (de som går i gymnasiet), faddrar (de som går i 9:an) och sina vuxna ledare. Det ingår också att delta i mässor och gudstjänster på en del söndagar. Vi åker även på läger: ett kort läger i september och en lägerresa i maj.

Året avslutas sedan med en konfirmationsmässa i maj (Vårdnäs) och juni (Vist). I konfirmationsmässan ber vi för varje konfirmand och konfirmanden får säga "ja" till sitt dop. En handling som uttrycker att Gud är med konfirmanden med sin Ande och att konfirmanden är kallad att leva i tillit till att det är så. 

För att få veta mer om konfirmation i de respektive församlingarna Vist och Vårdnäs, klicka på din församling i menyraden ovan. Om du tittar genom din mobil så går du tillbaka till menyraden och väljer församling. Då hittar du scheman, info och allt annat du behöver för att hänga med på våra äventyr!

Kontakt:

Om du har frågor, tveka inte att höra av dig till:

Vist:
Douglas Scott, församlingsherde Vist, 013-529 16,  eller maila douglas.scott@svenskakyrkan.se 

Vårdnäs:
Ingrid Holmgren, församlingsherde,  013 - 413 17 eller maila ingrid.holmgren@svenskakyrkan.se