Andra delen av pilgrimsleden invigd

Nyhet Publicerad Ändrad

Lördag 24 augusti invigdes den del av Pilgrimsled i Västra Värmland som går genom Arvika kommun. Det blev en heldag i strålande sol i Glava.

På morgonen invigdes leden på Gladisvall, den gamla kyrkplatsen. Biskopen och komunalrådet medverkade. Drygt femtio pilgrimer vandrade sedan på den nymärkta pilgrimsleden c:a 7 km. till Glava. Under tiden var det program på hembygdsgården med föredrag och örter och frukost i det gröna.

Marknaden i Glava samlade mycket folk. Där fanns hantverkare med lokala produkter, barnaktiviteter, helstekt lamm och serveringar både i församlingshemmet och i sockenmagasinet.

Glava kyrka blev nästan full under temamässan Vägen, då biskopen predikade och många medverkade med sång och musik.

Slutligen ett program på hembygdsgården på eftermiddagen med medeltida musik, diktverk och pilgrimsdanser. Många deltog i medeltidsdräkter, somliga nysydda inför dagen. Hundratals glada människor deltog under dagen som blev en riktig energikick!

Tack till alla medverkande och alla frivilliga som hjälpt till att märka leden!

Missa inte den tredje invigningen 1 september i Skillingmark
Samling Skillingmarks kyrka klockan 9.30. Vandring till Klevane. Klockan 11.00 Friluftsgudstjänst vid Klevane kyrkplats, Köla församling, Charlottenbergs Musikkår. Invigning. Servering av kallskuret.