Några personer sitter runt ett bord och fikar.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Verksamhet för vuxna

Mötesplatser, samtal och grupper

SOPPLUNCH

Soppa, efterrätt och kaffe/te serveras i Garvaregården första tisdagen i månaden kl 11.30-13.00. Kostnad 50 kronor.
Datum vårterminen 2024: 6 februari, 5 mars, 2 april och 7 maj.

LIVSSTEGEN

Livsstegen är en vandring i vårt eget inre, ett självhjälpsprogram som hjälper oss att, med stöd av andra, växa och komma vidare i livet. Läs mer här.

GÅ DJUPARE

Samtalskvällar för både ungdomar och vuxna som vill GÅ DJUPARE i samtal kring tro och liv. Vi börjar med samtal och avslutar med en enkel mässa. Kom en eller flera gånger eller varför inte alla! Kom som du är och bidra i samtalet med såväl nyfikenhet som med kunskap. Kontakt: Maria Hall.
Kl 18:30 - 20:30 i Garvaregården.

Under vårterminen 2024 har vi följande datum och teman:
14 januari: Bibelns upplägg
11 februari: Fastans hemligheter
10 mars: Påskens mysterium
7 april: Frälsarkransens pärlor
5 maj: Att tolka Bibeln

ALDRIG FÖR SENT FÖR KONFIRMATION!

Missade du konfirmationen när du gick i 8:an? Kanske var det fullt upp med annat eller kändes det inte intressant just då? Kanske är du nu nyfiken på kristen tro och vad den skulle innebära för dig? Precis som det aldrig är för sent för dop så är det aldrig för sent att konfirmera sig. Om konfirmationen inte blev av när du gick i 8:an är du varmt välkommen att konfirmera dig senare i livet.

Under konfirmationstiden får man chansen att fundera över några av livets viktigaste frågor som till exempel liv, tro, identitet, framtid, hopp och mycket mer. Man får möjlighet att ta reda på mer om kyrkan och våra traditioner. Att ge sig chansen till konfirmation är att ge sig chansen att formulera sina grundläggande tankar om livet. 

Du måste inte vara döpt för att påbörja ”konfirmationstiden” men för att slutföra själva konfirmationen förutsätts att du är döpt eftersom konfirmationen bekräftar ditt dop. Kanske är du döpt som barn och är du inte döpt är du välkommen att bli döpt i samband med konfirmationen.

Hör av dig till Maria Hall om du vill veta mer om att konfirmeras som äldre tonåring eller vuxen!

Under höster 2023 startade vi upp en grupp vuxenkonfirmander och vi ses främst i Garvaregården. Kontakta Maria Hall om du är intresserad av att haka på!

GEMENSAMMA KRAFTER - vårterminen har startat!

Vi träffas varannan tisdag (udda veckor) kl. 18-20 i Garvaregården och gör egna eller gemensamma projekt. Var med och sticka, virka eller sy filtar, tygblöjor, koftor, mössor och sockar till barn 0-3 år. Just nu behöver vi speciellt bodys, pyjamas och byxor i stl 50-68, tvålar, filtar, koftor och handdukar. Allt packas till babypaket som skickas till bl a Kongo och Somalia via Human Bridge. I dessa länder föder många kvinnor sina barn i hemmen, långt från medicinsk hjälp och med stor risk för att mamman eller barnet inte överlever. Om man tar sig till en av distriktets bykliniker för att föda kan man få ett babypaket med sig hem. Den vetskapen gör att allt fler kvinnor söker sig till klinikerna och kan genomföra en säkrare förlossning.

Just nu håller vi på med en insamling till Ukraina. Sista dag att lämna in saker är 27 februari. 

Kontakta AnnSofie Larsson om du undrar något. 

Välkommen! 

INTERNATIONELLA GRUPPEN

Vill du vara med i Internationella gruppen och synliggöra Svenska kyrkans internationella arbete runt om i världen? 

Gruppen är öppen för alla åldrar och man är med så mycket eller lite man vill. Vill du kanske ordna lotteri eller skänka vinster? Baka eller sälja fika? Komma på fler bra idéer? Alla kan bidra och pengarna vi får in går till ett gott ändamål.

Nu börjar vårens insamling till Fastekampanjen. Vi träffas i Garvaregården vid familjemässan 11 februari, 3 mars och 17 mars samt vid sopplunchen 5 mars och på Påskdagen i Förlösa kyrka 31 mars.

Fram till 27 februari samlar vi in hygienartiklar, t ex våtservetter, tvål, tandborstar och tandkräm, samt stickade saker till Ukraina. Under hösten samlar vi in pengar till Världens barn och Act Svenska kyrkans julinsamling. 

Det går bra att börja i gruppen när som helst på året. Välkomna!

Ansvarig: AnnSofie Larsson. 

SAMTALSGRUPP FÖR SÖRJANDE 

Vår och höst startar vi kontinuerligt en samtalsgrupp för dig som mist din livskamrat, annan anhörig eller vän. Tillsammans med en av församlingens präster och diakon träffas människor som är i liknande situationer för att dela tankar och erfarenheter med andra i liknande situation. Vi träffas vid fem-sex tillfällen.
Man anmäler sig för att delta.  Ansvarig: Anders Johansson.

VILL DU PRATA MED NÅGON?

När du vill prata med någon utomstående, ställa frågor om Gud och livet, få tröst eller hitta styrka finns församlingens präster och diakon till hjälp. Du kan vända dig direkt till någon av dem eller ringa till expeditionen. Det finns också möjlighet att få besök om du känner dig ensam. 

Musik

FÖRLÖSA KYRKOKÖR 

Förlösa kyrkokör är en blandad kör. Kören övar på måndagar kl 19-20.30 i Garvaregården. Repertoaren är bred och innefattar både klassisk körmusik, visor och populärmusik. Kören sjunger vid de stora kyrkliga helgerna men deltar också med sång i olika större och mindre sammanhang i församlingens liv, inte minst i musikgudstjänst. Ibland gör vi konserter med gästande sångare och musiker. Hör av dig om du är intresserad!
Ansvarig: Ida Fahl (kontakt, se nedan).

GARVAREGÅRDENS VOKALENSEMBLE 

Garvaregårdens vokalensemble erbjuder körsång på lite högre nivå. Repertoaren är blandad, från tidigt till nyskrivet, på många olika språk och med huvudsakligen klassisk inriktning. Krav ställs på god sångarerfarenhet, notläsning och gehör. Ensemblen repeterar varannan tisdag (jämna veckor) 18.30-20.30 och framträder i söndagsgudstjänster och på egna konserter. Välkommen att höra av dig om du vill söka till ensemblen. Ansvarig: Ida Fahl (kontakt, se nedan).

SÖNDAGSKÖREN

...medverkar ibland i församlingens gudstjänster och övningen sker en stund innan. Du som vill vara med kommer helt enkelt till övningen utan att binda upp dig på fler tillfällen. Anmälan är inte nödvändig men du får gärna höra av dig. Kören är för både yngre & äldre, både för vana & ovana sångare. Kontakt: Kerstin.

Övning kl 08.30, medverkan i familjemässan kl 10.00 (Simon Garvares kapell, Garvaregården). 

Kommande tillfällen:

  • 25 februari.
  • 24 mars.
  • 5 maj.
  • Ida Fahl

    Ida Fahl

    Organist

    Mer om Ida Fahl

    Organist, sångpedagog och kompositör som arbetat i Förlösa-Kläckeberga församling sedan 2017. Ida har mångårig erfarenhet av arbete med körer i olika åldrar, genrer och nivåer.