Foto: Anette hylander

Gudstjänst

Gudstjänster firas varje söndag runt om i Svenska kyrkans församlingar och ofta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla. Välkommen att fira gudstjänst!

Gudstjänsten är församlingens hjärta och lunga. Här får min puls vila i Guds puls. Här kan Guds gode Ande famna hela mig, som jag är och blåsa in nytt liv i mitt liv.

Gudstjänsten är bön och lovsång inför den levande Herren. Visionen för församlingens gudstjänstliv är att fler ska få komma till tro på Kristus, leva i sitt dop och delta i nattvardsfirandet.

Söndagar firas ofta högmässa i Jakobs kyrka och i Hälsingtuna kyrka och Björkbergskyrkan firas mässa/gudstjänst varannan söndag. I  Håsta, Idenor och Rogsta firas gudstjänst mer oregelbundet, se därför församlingens kalender längst ner på starsidan eller i appen Kyrkguiden.

I församlingen firas också regelbundet gudstjänst med stora och små, familjegudstjänst och vardagsgudstjänst. Med Fredens kulle, Håsta äldreboende, Ingstahemmet och Tunbacka samarbetar församlingen för att många ska ha möjlighet att fira gudstjänst både i sitt boende och i våra kyrkor. 

Ett nytt sätt att vara kyrka

Tisdag 23 april S:t Jakobsgården 17-19. Måltid, skapande och gudstjänst i en härlig röra! Begränsat antal: SMS-anmälan till Cathrine 076-115 94 49

Sinnesrogudstjänster

Sinnesrogudstjänsten utgör ett möte mellan kyrkan och tolvstegsandligheten. Karakteristiskt för gudstjänsten är sinnesrobönen och det personliga delandet från någon som med Guds kraft blivit befriad från missbruk.

Musik i gudstjänsten

Vi sätter an tonen av glädje, tröst eller andakt i våra gudstjänster tillsammans. Hitta din plats i församlingens musikliv. Kontakta någon av musikerna.

Dop, vigsel och begravning är speciella högtider i livet där musiken kan bli en viktig del av helheten. Vi hjälper dig gärna med tips och kontakter.