Catharinakapellet

Vårt vackra kapell i Nordmaling fungerar både som gravkapell och "lillkyrka" vid dop, vigslar och nattvardsgång.

På församlingens område i Nordmaling hittar du förutom kyrkan också Catharinakapellet.  Kapellet, som fått sitt namn efter en prästfru som verkade i Nordmaling under första hälften av 1800-talet, byggdes 1979 och ersatte då det gamla gravkapellet vid kyrkan som idag inrymmer kyrkomuseet.

Kapellet är beläget precis i utkanten av Nordmalings nya kyrkogård och används regelbudet för begravningar. Men det har också kommit att bli församlingens "lillkyrka" och plats för såväl veckomässor som vigslar och dop. Under de kallaste månaderna på året flyttar alla gudstjänster från Nordmalings kyrka till Catharinakapellet.

I kapellet finns plats för 70 personer och avsaknaden av trappor gör lokalen enkelt tillgäng för alla. Parkering finns i direkt anslutning till kapellet.

I Catharinakapellet är det möjligt att hålla borgerliga begravningar då det inte innehåller några fasta kristna symboler.

Nordmalings kyrkogårdar

I Nordmaling finns två kyrkogårdar, den gamla vid Nordmalings kyrka och den nya vid Levaråkern. Vid nya kyrkogården finns församlingens minneslund.

Kyrkor och mötesplatser

I Nordmalings församling finns fyra kyrkor och tre kapell. Alla med sin egen unika historia. Därutöver har vi många andra lokaler där människor möts till gudstjänst, fest och vardag.

Nordmalings kyrka

Nordmalings kyrka

Den vackra medeltidskyrkan ligger bokstavligt mitt i "byn" och är församlingens naturliga nav. Här möter 2000-talets liv gångna seklers historia.

Nordmalings församlingsgård

Mötesplatsen mitt i Nordmaling. Här finns plats för både unga och gamla i en miljö med rötter i medeltiden.