Foto: Svenska kyrkan Uppsala

Konsert i Uppsala

I konsertkalendariet hittar du alla kyrkornas konserter.

Unga organisten Victoria Ulriksen med långt hår och scarf på ett proträtt som är infällt i en bild med gulkdglänsande orgelpipor.

Victoria Ulriksen spelar solo i Lördagsmusiken

Njut av orgel- och körkonserter med fri entré i Uppsala domkyrka på lördagar kl 11.30. 6 april får vi höra Victoria Ulriksen, ung organist från Norge, i en solokonsert.

Texten "Te Deum Laudamus" mot balkgrund av ett par händer som rör sig framför en dunkelt upplyst gardin i dovt blått. Till höger porträtt på solisterna och kören som nämns i nyhetstexten.

1600-talets Versailles får nytt liv med stjärnspäckat sällskap i unik konsert

Tillsammans med internationellt välkända solister som Helena Ek, Leif Aruhn-Solén och Jorge Navarro-Colorado samt orkestern Rebaroque framför Uppsala Domkyrkokör barockmästaren de Lalandes musik i Milke Falcks sista stora konsert i domkyrkan 14 april kl 18.00.

De fyra saxofonosterna i Nordic Saxophone Quartet, iförda smoking, blåser i och spexar med sina instrument.

Nordic Saxophone Quartet blåser liv i vårkvällen

Välkommen till Almtunakyrkan onsdagar kl 19.00 för att njuta av musik framförd av körer, solister och instrumentalensembler. 3 april framför Nordic Saxophone Quartet David Maslankas "Songs for the coming day".

En flöjtspelande ängel i grön dräkt, en av flera valvmålningar i Uppsala domkyrkas mittskepp.

Upplev "Förklädd gud" i konsert på nationaldagen

Uppsala domkyrkas ungdomskör, S:t Matteus symfoniorkester och solister framför Lars-Erik Larssons klassiker i sin helhet torsdag 6 juni kl 15.00.

All you need is love

Konsert med Mariakören i Sankta Maria kyrka söndag 3 mars klockan 15. Fri entré.

Uppsala domkyrkas sex musikmedarbetare står i ett fejkat regn av vårmusikfoldrar som dalar ner över dem inne i kyrkorummet. De ser glada och förväntansfulla ut.

Vårens välfyllda musikprogram har landat

Passionsmusik, rockkonsert, en svensk klassiker, en fransman för finsmakare och mycket annat - domkyrkans musiker bjuder på en fullspäckad meny under första halvan av 2024. Här kan du ta del av allt som står på programmet och planera dina konsertbesök för våren.

Aktuella förköp gällande Uppsala domkyrka

Besök ticketmaster.se
eller ta kontakt med Katedralbutiken.