Öppettider och verksamheter på Noas Ark

Öppen förskola

Torsdagar kl 9–15

Noas Ark är ett välbesökt utflyktsmål för hela familjen. Här kan man klappa djur, vara med och sköta om djuren, lära sig saker om djur och natur eller "bara vara". Under dagen har barnen möjlighet att delta i olika aktiviteter på gården.

Kl 9.00   Noas Ark öppnar. Välkommen!
Kl 10.00   Ponnyridning eller färd med häst och vagn. Barnen får välja mellan att rida eller åka vagn, ett tillfälle per dag.
Kl 10.45–11.00   Samling
Kl 13.00   Ponnyridning eller färd med häst och vagn startar igen. Barnen får välja mellan att rida eller åka vagn.
Kl 13.45   Samling
Kl 15.00   Öppna förskolan stänger för dagen.
Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

På gården serveras hembakt fika. Vi säljer korv med bröd för grillning.
Ni kan även ta med egen matsäck. Medhavd matsäck äts utomhus.

Lämna egna hundar hemma för att inte djuren på Noas Ark ska bli störda. Ledar- eller vårdhundar är givetvis välkomna.

Efter Två

Tycker du om att baka, leka, spela musik eller ta hand om djur? Då får du inte missa “Efter Två”. Varannan söndag träffas vi och har kul tillsammans. Varje gång avslutar vi med en gudstjänst tillsammans med föräldrar och vänner. Du som är 6–12 år skriver in dig kl 14 och väljer vilken aktivitet du vill vara med på. Du kan bli:
Spanare – vi gör nåt spännande
Bagare – göra i ordning fika
Fixare – djur och natur
Musik – sjunga och spela
Läs mer om Efter Två

Bokade grupper

De öppna verksamheterna på Noas Ark är riktade främst mot barnfamiljer. Eftersom vi har veckorna fyllda av verksamheter så har vi mycket begränsade möjligheter att ta emot besök av skolklasser och förskolegrupper utöver de klasser som besöker oss genom församlingens reguljära skolsamarbete. Vi tar endast emot bokade grupper på torsdagar under lågsäsong (september–april) och ger då förtur åt förskolegrupper från Onsala eller förskolor i Svenska kyrkans regi. Ring gärna för att boka in en tid.

Fritidshem

På Noas Ark finns ett fritidshem som drivs av församlingen. Fritidshemmet har en kristen profil och är inriktat på ekologi och friluftsliv. Barnen får också hjälpa till att sköta gårdens djur. Fritidshemmet har 25 platser för barn mellan 6–12 år. Nya barn tas in efter hand när det finns lediga platser. Vill du veta mer, ring 0300–299 68. Ansökningsformulär

Arbetsträning på Noas Ark

På Noas Ark finns möjlighet att hitta kraft, lust och energi och återskapa rutiner genom arbetsträning i trädgård och gårdsmiljö. Här ges människor möjlighet att komma igång efter en längre tids arbetslöshet eller sjukskrivning i en lugn och rofylld miljö, nära djur och natur. Platserna för arbetsträning förmedlas genom  Kungsbacka kommun och Arbetsförmedlingen i Kungsbacka.

Kyrkans barntimmar

Fredag förmiddag kl 9.30–12 träffas församlingens barntimmegrupp på Noas Ark. Barn mellan fyra och sex år är välkomna att vara med. På barntimmarna har vi lek, sång och tid att prata med varandra om Bibeln. Vill du veta mer om kyrkans barntimmar, hör av dig till Katarina Gustafsson, 0300-299 68 eller maila noas.ark@svenskakyrkan.se

Öppna förskolan stängd

Skapad: 2011-08-25 08:50:00

1 maj och på Kristi himmelfärds dag den 29 maj är den öppna veksamheten på Noas Ark stängd.