Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, 753 10 Uppsala Telefon: 018-169500 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkohandboken förnyas

Kyrkohandboken anger ordningen för olika gudstjänster, där varje moment har sin plats i helheten. Den ger struktur men också möjligheter till olika uttryck. Med jämna mellanrum behöver handboken ses över.

Det nya förslaget till kyrkohandbok är på remiss 1 januari–15 maj 2016, och kan alltså prövas av församlingarna från och med årsskiftet. Här kan du ta del av arbetet.

Förslagen som bläddringsbara pdf-er på nätet:

Ladda ner förslagen som pdf-er (inte bläddringsbara) på din dator:

Du kan beställa tryckta exemplar av 2016 års förslag hos Verbum

Lyssna på musiken

Svenska kyrkans intranät finns ett urval av musiken i 2016 års förslag, som du kan lyssna på. Musiken kan laddas ner – även till din mobiltelefon. Du kan även lyssna på musiken från 2012 års förslag till kyrkohandbok.

Gör en gudstjänstagenda

Pröva 2016 års förslag till kyrkohandbok genom att sätta ihop din egen gudstjänstagenda. Det är enkelt!

Aktuellt från Svenska kyrkan