Meny

"Svenska kyrkan ställer inte in, vi ställer om"

Dannemorabygdens församling vill inte medverka till att covid-19 sprids. Vi ställer därför om på flera sätt..

Gudstjänster:
- Dannemorabygdens församling kommer från och med nu inte att samlas till gudstjänst i kyrkorna. När kyrkklockorna ringer och vi enligt ”vanlig ordning” skulle samlats till gudstjänst, så stanna gärna upp där du är och be. Tänd ett ljus, sjung en psalm. Har du dator och facebook kan du på församlingens facebooksida höra en hälsning som annars skulle ha hörts i kyrkan.
Den kyrka vi skulle ha firat gudstjänst i kommer att vara öppen under gudstjänsttid. Vill du komma och tända ett ljus så gör det. I kyrkan finns också någon att prata med.

Konfirmation:
- Konfirmationen kommer att skjutas fram till hösten. Gruppen håller kontakten på olika sätt fram till dess.

Begravningar:
- Begravningar har vi gärna utomhus.

Dannemorabygdens kör:
- Dannemorabygdens är inställd.

Ungefär som vanligt fortsätter

Barnverksamheten:
Barngrupperna och öppna verksamheten fortsätter med viss omställning, som till exempel att alla tvättar händerna när man kommer in i Kyrkans Hus.

Filmkväll:
Varannan onsdagskväll är det några som tittar på film. Så länge som vi är väldigt få och kan sprida ut oss i rummet fortsätter vi att sätter vi på en film.

Ekumenisk bön:
Ber fortsätter vi att göra. I Stora salen i Kyrkans Hus eller hemma. Klockan 9 på fredagsmorgnar sjunger vi bland annat Blott en dag (psalm 249) och ber Bön just nu.

 

Fortfarande gäller att om någon har feber, hosta, huvudvärk eller halsont, så stanna hemma!

 

Jesus säger: ”Guds rike kommer inte på ett sådant sätt att man kan se det med sina egna ögon. Man kan inte säga här är det, eller där är det. Nej, Guds rike finns inom er!”
Så fortsätt att be för varandra, var ni än är. Påskens budskap går utöver tid och rum. Gud vänder sitt ansikte till oss och ger oss sin fred.